Mor Hanna

Skapa ett trivsamt hem med dofter

Vad får du för tankar när du kliver in i ett nystädat hus? Beroende på vilka städprodukter man använder och hur de doftar, skapas automatiskt en känsla som dröjer sig kvar. Vilka associationer får du när du besöker ett hus där man precis tänt i den öppna spisen?

Oavsett vad det är för stämning eller känsla som du vill skapa för stunden, finns det många sätt att förändra doften i hemmet. Man kan använda sig av kryddor, doftljus och rökelse bara för att nämna några, för att skapa den där särskilda stämningen för det speciella tillfället.

För att få den rätta julstämningen att infinna sig kan man med fördel köpa hem juldoftande ljus . Julen är en tid på året som man ofta förknippar med vissa dofter. Kanel, pepparkakor, glögg, hyacinter och granbarr är de vanligaste. För att minna sig tillbaka till julen kan man enkelt använda sig av värmeljus eller blockljus med dessa dofter.

Lukter är starkt förknippade med vårt känslocentra i hjärnan. Beroende på vilka doftminnen vi har kan olika minnen dyka upp utan förvarning. De allra flesta juldofter ger positiva minnen från barndomen hos många, men inte hos alla.

Helsingborgs Dagblad skriver om hur viktigt det är med dofter i våra hem. Det kan handla om att man vill skapa en speciell stämning eller ett dölja en doft av något annat, åtminstone tillfälligt. Vid försäljning av bostäder är det vanligt att mäklaren vid visning använder sig av knep som den goda doften av kanel och andra ljuva dofter som de allra flesta förknippar som något positivt. Och i dessa tider kan du enkelt skapa den rätta julstämningen för hela familjen med underbara dofter som påminner om julen.

Sorry, the comment form is closed at this time.