Mor Hanna

Roligt tillsammans

FamiljNär man lever som en familj kan det ibland vara så att man känner att man inte riktigt hittar tid för varandra där man bara umgås hela familjen och av den anledningen är det en bra idé att göra roliga saker tillsammans med jämna mellanrum. Här nedan följer några tips på roliga saker man kan göra tillsammans med familjen.

Spela spel

Att spela spel tillsammans är ett enkelt och roligt sätt att umgås eftersom det är något man i princip kan göra när som helst och också hur som helst. Olika former av sällskapsspel som till exempel kortspel, brädspel eller frågespel är något som ofta brukar vara mycket trevligt och uppskattat av de flesta. Även att spela TV-spel kan vara något man kan göra tillsammans hela famljen då det idag finns många roliga tv-spel som passar alla åldrar, som till exempel Wii Sports, Singstar, Just Dance eller Guitar Hero.

Åka på en minisemester

Att åka på en minisemester över exempelvis en weekend är ett alldeles utmärkt sätt att komma iväg och göra något roligt tillsammans. Ofta behöver man inte åka iväg så långt för att det ska bli roligt. Är man en familj med barn finns det många roliga resmål inom alltför långt avstånd, som till exempel Kolmårdens djurpark, Skara sommarland eller High Chaparral. 

Göra någon rolig uteaktivitet

Utomhus finns det många roliga saker man kan göra, framför allt under sommaren när det förhoppningsvis ska väl sägas är varmt och skönt ute, som till exempel att bada, göra en cykelutflykt, paddla kanot eller spela kubb.

Anordna en fest tillsammans

Ett annat sätt att göra något roligt tillsammans är att anordna en fest. En bra idé kan vara att dela upp det hela så att alla får varsin del. Till exempel så kan en stå för matlagningen, en för musiken och en för festdekorationen.