Mor Hanna

Fira ditt barnbarn med en överraskningsfest

Ballonger

En riktigt rolig sak att göra för sitt barn eller barnbarn är att ordna en överraskningsfest. En fest som alla känner till utom barnet. Man kan fira födelsedag eller nästan vad som helst med en överraskningsfest. Det svåra är just att se till så att det är en överraskning. Alla de som är inbjudna måste hålla tätt och inte avslöja vad som är på gång. Enklast är att hålla festen utanför hemmet så att alla förberedelser kan göras utan att det nyfikna barnet drar sina egna slutsatser.

En temafest kan vara kul som överraskning. Det kräver lite mer planering då födelsedagsbarnet också behöver en passande kostym men vet man redan vad barnet gillar att klä ut sig till går det lätt. Oftast finns då utklädningskläderna redan hemma. Idéer och förslag till olika kalasteman kan man få på Arla Där finns dessutom mängder med receptförslag till temakalaset. Bullar, kakor och tårtor men även lite matigare förslag som pizza, tacopaj och och små härliga minihamburgare. Det är ett bra ställe att hämta inspiration från.

Det blir också enklare att välja roliga ballonger som dekoration med ett förbestämt tema. På Gasballonger har de ballonger med flera olika motiv som kan passa. Finns inget motiv som passar har de även enfärgade ballonger, samt möjlighet att beställa ett eget tryck om man vill. Barn tycker ofta att det är roligt med ballonger och har du högtflygande planer för kalaset kan du hyra en tub fylld med helium så flyger ballongerna också.

Ladda med lekar och aktiviteter som barn tycker är roliga. Det finns många tips att hämta på nätet och en del lekar kan även anpassas till din fests tema. Planerar du att ha någon liten stojig lek på kalaset så bör du lägga den sist. Det kan vara svårt att få stopp på barnen, men det blir ett naturligt stopp då festen är slut.